Sonde automate de prelevare probe

Impreuna setam standardele receptiei

Societatea noastra este reprezentant autorizat pentru comercializarea si instalarea prelevatoarelor automate de fabricatie TOUT POUR LE GRAIN-Franta, utilizate la prelevarea automata a esantioanelor de produse din mijloacele de transport.
Sondele asigura prelevarea esantionului pana la contactul cu fundul mijlocului de transport, prelevand prin tehnica carotarii cu sonda bitub cu 2 turbine, conform standardului ISO 24333.

 Doar o parte dintre avantajele sondelor automate comercializate de noi, comparativ cu oricare "sonda semiautomata"  de orice alta fabricatie, sunt:

 • actionarea exclusiv cu motoare electrice  - (fara lichid hidraulic) - asigura respectarea normelor de securitate alimentara;
 • parametri setabili de limitare a miscarilor prin senzori si blocatori mecanici ca o a doua treapta de siguranta - sunt cele mai singure in exploatare si care respecta normele de siguranta in utilizare;
 • recipient cu bol de 10 litri transparent, inchis, etans  petru colectarea  probelor extrase, pentru a preveni dispersia prafului si a infestarii labortorului - probele nu curg liber in recipientul de probe;
 • echipare cu furtunuri transparente, armate, de uz alimentar;
 • turbina de aspiratie de minimum 3,00kW/400V in tandem cu turbina de minim 0,25kW pentru decolmatare si necontaminarea probelor la schimbare produsului;
 • timp de aspiratie reglabil cu intarziere dupa parcarea sondei;
 • cea mai mare viteza de operare, setabila  - in maximum 120s sunt aduse in laborator 8-11 probe, sonda se parcheaza singura;
 • parametri de forta si viteza de lucru-deplasare intre pozitiile memorate de sondare, setabile;
 • posibilitatea de a utiliza 2 modele de sonda, bitub cat si monotub interschimbabile, pentru peleti, sroturi, etc
 • memorarea a pana la 10 tipuri de vehicule si 15 puncte de sondare;
 • ecran tactil de comanda full color (HMI) - cu grafica intuitiva si cu meniu in limba romana pentru programare, diagnostic, istoric alarme, parola operator, setare parametri, etc.(nu cu telecomanda cu butoane).
 • memorarea locului in care se afla sonda la intreruperea accidentala a alimentarii cu energie electrica si revenirea automata la pozitia de parcare;
 • tablou electric cu PLC pentru controlul  invertoarelor motoarelor  cu frana ai echipamentului, turbinelor, mixerului, electrovalvelor, senzorilor si encoderelor de citire a pozitiei sondei;
 • contorizarea si afisarea numarului de probe - puncte de sondare parcurse
 • optional, asigura avertizare sonora la finalizarea  unui ciclu de sondare la parcarea sondei, comutarea automata a semaforului, returnarea surpluslui de material de proba pentru a usura munca laborantului stiut fiind ca se pot aduna saci de produse diferite, a mentine curatenia si a preveni infestarea laboratorului;
 • lucrari minimale de infrastructura pentru instalarea oricarui model;
 • posibilitatea de a instala initial anumite optiuni si de upgrada in etape prelevatorul cu alte optiuni si facilitati de operare sau de a conecta prelevatorul in flux cu alte sisteme disponibile ale fabricantului;
 • integrarea in flux cu divizoare de probe cu 2,3 sau 4 cai;
 • kit de cabluri si furtunuri incluse in standard pentru instalare la 25,00m distanta intre prelevator si laborator;
 • construcție complet zincată, toate părțile structurale ale sondei sunt din profile speciale zincate la cald! Sonda propriu-zis, care patrunde in cereale precum și mansoanele de imbinare ale furtunurilor sunt din oțel inoxidabil, deci fără vopsea sau rugină!

Pentru orice informatie privind configurarea si functionarea, va stam la dispozitie pentru consiliere onesta!

Sonda automata model COBRA

Prelevatoarele automate model COBRA seria 4000 sunt cele mai rapide la nivel mondial, sunt prezente in peste 60 de tari de pe toate continentele, asigurand prelevarea in mai putin de 165 de secunde a 15 probe de 350-600g si revenirea automata in pozitia de repaus pentru inceperea unui nou ciclu.

Automatul programabil – PLC-ul sondei controleaza toate miscarile si procesele sondei pentru functionarea in regim de robot industrial. Controlul computerizat al tuturor unităților și convertoarelor de frecvență permite să personalizați funcționarea eșantionatorului în funcție de nevoi (viteza de lucru, forta de patrundere in functie de produs, timp de aspiratie al turbinei, etc).

In livrarea standard  – modelul 4012 H, include grinda speciala de culisare de 11,90m pentru caruciorul culisant pe care este fixata turela de rotire a  bratului si de coboare-ridicare automata a sondei de 2,80m din inox de uz alimentar care patrunde pana la contact cu fundul benei vehiculului pentru a extrage esantionul. Sonda automata model Cobra permite prelevarea de probe de pe ambele părți ale grinzii de rulare și deservirea a 2 fluxuri de camioane.

In echiparea standard, se asigura piloni de instalare la 2,72m inaltime, furtunuri si cabluri pentru instalarea la 20m pana la laborator, turbina de aspiratie de 3,00kW/400V, tablou electric complet echipat cu grad de protectie IP60 etans la intemperii, consola de comanda cu ecran tactil, sufa portcabluri si recipient colector de probe cu ciclofiltru,

In modul de lucru manual, operatorul manvreaza sonda cu joystick-urile consolei de comanda si apasa butonul de sondare, in modul de lucru automat, operatorul selectreza modelul de vehicul memorat la care in prelabil au fost memorate punctele de sondare.

Optional, prelevatorul poate fi configurat pentru lungimi de 16,00m , 20,00m sau 24m pentru sondarea ansamblurilor de vehicule de lungimi mari, echipare cu lant portcablu din plastic pe suporti sub grinda,  facilitati software , mixere si divizor de probe, interdictie pentru inceperea unui nou ciclu de sondare,  etc.

Sonda automata model Phaeton

Modelele standard de sonde automate  PHAETON sunt 4016/4020/4024 cu lungimi ale grinzilor longitudinale de  rulare au 16m / 20m și respectiv 24 de metri,  prevazute pentru sondare pe un singur flux (banda) sau penru 2 fluxuri alaturate de camioane sau vagoane.

Prelevatorul automat PHAETON este conceput pentru sondare vehicule și vagoane de cale ferată. Sonda se deplasează vertical pentru o precizie ridicată și o penetrare maximă. Sonda pătrunde până la fund chiar și cereale foarte compactate în vagoanele de cale ferată, ceea ce permite prelevarea unui eșantion de cereale  de-a lungul întregii înălțimi a stratului de produs, chiar dacă acesta depășește 4 metri.

Căruciorul  se deplasează de-a lungul unei grinzi transversale, care, la rândul său, se deplasează de-a lungul grinzilor longitudinale și, astfel, acest prelevator nu are deloc zone moarte în interiorul zonei dreptunghiulare de eșantionare – va preleva un eșantion din orice punct al vehiculelor.

Sonde automate giroscopice model Heron

Sunt destinate pentru uzul in ferme si recomandate pentru camioane cu bena scurta si remorci.
Le oferim in varianta cu raza de sondare de 4,12m –  modelul Heron 4000 G4 , respectiv cu raza de 5,00m –  modelul Heron 4000G5.

Modelele HERON 4000 giroscopice au toate facilitatile de operare  din punct de vedere al nivelului de automatizare, iar in plus fata de orice alt model de sonda, nu au zona de sondare „moarta” in dreptul pilonului de sustinere, datorita bratului acare se roteste pe pilon intr-o directie, iar capul sondei fixat pe brat se poate roti in directia opusa. Miscarea de „pliere” in dreptul pilonului intre brat si capul portsonda ieste posibila datorita echiparii cu 3 motoare de actionare a sondei.Sondele automate de cereale Heron pot fi accesorizate cu divizoare in flux , optiune de returnare a surplusului de material de proba extras, parcare automata, comutare semafor pentru eliberare cantar, avertizare sonora dupa finalizare unui ciclu de sondare, interdictie pentru laborant de a incepe un alt ciclu de sondare daca recipientul de probe nu a fost golit (sonda nu executa comanda) si includerea in flux continuu cu laboratorul automat (S.A.R.A.)!

 

CONTACTEAZĂ-NE:

  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.