Curatitoare cu tambur rotativ

Curatare comerciala, grosiera, triere cu tambur rotativ

Oferim o gama de curatitoare cu tambur rotativ cu productivitati orare de pana la 400t/h de fabricatie UE cu toata gama de site aferenta, configurate s cu sistem de aspiratie sau fara acesta, in functie de destinatie.

CARACTERISTICI FUNCTIONALE

1. Regulator debit de aer 8. Ventilator cu tubulatura conectata la ciclon
2. Buncar de preluare -gura de alimentare 9. Aspirarea suplimentară a tamburului
3. Camera sedimentară 10. Dispozitiv de reglarea unghiului de înclinare a tamburului 
4. Regulator al  fluxului produsului 11. Role de autocuratare/decolmatare tambur
5. Gura  de descărcare impuritati mai mici decat boabele de cultura, sparturi 12. Controler al vitezei de rotire a tamburului
6. Camera de aspirație 13. Dispozitiv de schimbare rapidă a sitelor
7. Tambur  înclinat cu site 14. Amortizor 

Metode de utilizare recomandate:

 1. Pre-curățare - aspirație.
  Foloseste doar aspirația pentru a îndepărta impuritățile ușoare. Tamburul cu site nu este folosit la primirea cerealelor.
 2. Curățare comerciala
  Tamburul este folosit pentru îndepărtarea particulelor  mari impreuna cu sistemul de aspiratie si se utilizează la receptia cerealelor sau la prelucrarea materialului umed inainte de uscare si depozitare.
 3. Curățare-triere.
  Prin folosirea aspirației pentru a îndepărta impuritățile ușoare si a trei site diferite ale tamburului pentru a efectua operația de cernere în scopul curățării fine si eliminarii impuritatilor si sparturilor.

 

AVANTAJE ALE UTILIZARII CURATITOARELOR ROTATIVE

 • Fiabilitatea construcției, absența vibrațiilor, zgomotului și prafului
  Datorită absenței vibrațiilor, sarcina dinamică redusă permite ca dispozitivul de curățare a tamburului să fie montat pe un cadru de bază ușor, în timp ce un agitator cu sita vibratoare necesită o structură de susținere mai puternică și mai costisitoare. Curățătorul de tambur nu transmite vibrații către structura clădirii sau către alte echipamente situate lângă aceasta pe o platformă metalică comună.
 • Precizie
 • Datorită mișcării continue și absenței vibrațiilor, fiecare bob sau particulă trece mai ușor prin orificiile perforate ale sitelor. Pe mașinile cu sită plană, vibrațiile sitelor determină sărituri ale boabelor, care trec mai ușor peste site. Acesta este motivul pentru care produsele de curățare a tamburului sunt adesea utilizate pentru calibrarea precisă. În plus, boabele, dispersate unform  și continuu in tambur, nu formează blocaje și înfundări ale sitelor, ceea ce se întâmplă adesea la curatitoarele  cu site plate.
 • Eficiență de curățare,  eficient pentru îndepărtarea impurităților ușoare și grele 
  La sortare și clasificare, și mai ales la curățarea semințelor, este foarte important să fie eliminate semințele mici sau zdrobite folosind sitele fine perforate. Tamburul care nu se înfundă păstrează sitele curate, este ușor de operat și menține performanțe și eficiență ridicate de curățare.  Pe un dispozitiv de curățare a tamburului, sitele sunt curățate în partea superioară a cilindrului (tamburului), unde nu există produs, iar bobul blocat în sită cade aproape independent. La mașinile de curățat cereale cu ciururi plane, ciurul inferior nu poate fi controlat în timpul funcționării, iar greutatea stratului de cereale pe acesta interferează cu curățarea sa eficientă. La mașinile de curățat cerealele plate, indiferent dacă se utilizează un sistem de perii, bile sau alt sistem de curățare a sitei, starea sitei inferioare nu poate fi monitorizată în timpul funcționării.
 • Flexibilitate de operare
  Pe un dispozitiv de curățare a tamburului, cilindrul de sită este format din secțiuni și fiecare secțiune poate fi utilizată atât pentru cernere, cât și pentru îndepărtarea fracțiunilor mari simultan, sau poate face ambele în același timp. Designul cilindrului poate fi ușor schimbat în funcție de necesități. Dacă este necesar, toate site pot fi instalate cu aceeași dimensiune a ochiurilor, ceea ce permite o utilizare maximă a suprafeței tamburului. La calibrare, numărul de secțiuni  cu ochiuri diferite ale sitelor din cilindru determină numărul maxim de fracții de separare. La o mașină cu site plate, bobul trebuie să treacă mai întâi prin sita superioară înainte de a fi separat pe sita inferioara, reducându-se astfel productivitatea.

Pentru curatarea comerciala rapida – grosiera de eliminarea a particulelor de peste 7mm si a particulelor usoare se pot utiliza la debite mai mari de 100 t/h pre-curatitoarele rotative fara posibilitati de configurare in modul de curatare comerciala fina sau triere.

CONTACTEAZĂ-NE:

  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.