Snecuri maturatoare

Golirea completa a silozurilor

Dupa curgerea gravitationala a produselor stocate in silozurile cu fund plat, golirea completa reprezinta o problema de vehiculare a materialului dispus perimetral silozului si in zonele laterale  gurilor de golire.
Snecurile maturatoare reprezinta echipamente aparte in gama de transportoare elicoidale, pe langa miscarea de rotatie in jurul axului longitudianal, snecul trebuind sa efectueze si miscarea de giratie in jurul suportului central si sa avanseze in masa de produs pentru a transporta la gura centrala a silozului produsul ramas.

In functie de diametrul silozului, taluzul natural al produsului stocat care de regula este de peste 30o, gradul de compactare si numarul de guri de golire libera, cantitatea ramasa de evacuat pentru golirea completa a silozurilor poate depasi chiar 500 de tone la silozurile de peste 20,00m diametru.

Daca se are in vedere ca transportoarele si elevatoarele care opereaza in aval de gura de golire centrala pot avea o capacitate mare si implicit un consum energetic corect dimensionat pentru operatiunea de golire, neglijarea capacitatii snecului maturator prin "subdimensionarea" debitului de evacuare al acestuia, conduce la timpi de golire completa mai mari, uzura suplimentara si consum energetic inutil al acestora.

Daca in cazul unei singure goliri anuale sau la silozuri de capacitati reduse, se pot utiliza snecuri maturatoare permanente sub produs de debit mai redus  sau chiar snecuri maturatoare portabile care pot fi introduse si fixate pentru functionare cand produsul evacuat permite accesul in siguranta, la silozurile de capacitati mari si goliri repetate, performanta snecurilor maturatoare si fiabilitatea lor reprezinta un factor important in operarea sistemului de vehiculare a produselor stocate.Oferim o gama completa de snecuri maturatore cu certificare ATEX, cu cea mai buna fiablitate dovedita in instalatiile in care functioneaza, adaptata oricaror cerinte privind tipul de produs, debitul solicitat pentru fluxul de golire, diametrul silozurilor si intensitatea utilizarii raportata la costul initial al echipamentului.

Snecurile maturatoare pe care le oferim, pot  fi instalate in silozuri care pot avea pe langa gura centrala de golire, doar o singura gura intermediara de golire, chiar si la silozuri de 30,00m diametru. Datorita robustetii (ar cantari peste 1400kg la debit de 120t/h) si motorizarii, nu trebuie sa fie dezvelit de produsul stocat, acesta porneste chiar si fiind ingropat sub produs in proportie de peste 80% din lungimea sa si asigurand curatarea completa a silozului intr-o singura trecere.

Tipuri de snecuri maturatoare

a) Snecuri maturatoare de uz industrial – intensiv

Au certificare ATEX pentru utlizare in zona cu umiditate si praf cu risc de explozie si sunt fabricate pentru silozuri cu diametre de pana la 42,00m,

Snecurile maturatoare de uz industrial, sunt prevazute cu spire de peste 3,00mm grosime si 270mm diametru, pot avea motorizarea si reductorul de antrenare a snecului la interior sau in canalul de sub siloz, fiind echipate cu roti robuste, transmisie cardanica si reductor de antrenare a rotilor de inaintare.

 

b) Snecuri maturatoare portabile

Sunt in general cu capacitati ce nu depasesc 30t/h pentru cereale, lungimea acestora fiind de pana la 8,00m, astfel se preteaza a fi utilizate doar pentru silozuri ce nu depasesc 16,00m diametru, fara cerinte de golire rapida si nerecomandate pentru multiple goliri anuale.

Snecurile maturatoare portabile pe care le oferim au diametrul spirale de 133mm, roata de capat de 150mm diametru, suport central pentru fixare, reductor si motor electric de actionare de pana la 2,2kW/400V, finisaj vopsit si se livreaza in tronsoane asamblabile pentru manipulare usoara prin  usa silozului.

 

c) Snecuri maturatoare permanente – pentru uz normal-comercial

Gama de capacitati de snecuri maturatoare permanete de uz normal pe care o oferim, asigura golirea completa la debite de pana la 80 tone/ora, printr-o echipare cu reductoare si motoare de pana la 7,5kW/400V, pentru silozuri pana la 20,00m diametru.

Snecurile maturatoare permanente sunt livrate cu finisaj vopsit,  cu certificare ATEx.

Robustetea echipamentelor pe care le comercializam, doar de fabricatie UE (in general, doar cele fabricate in tari din EU au certificare ATEx), pentru astfel de snecuri maturatoare permanente de uz normal, se poate observa prin echiparea cu ansambluri de roti de capat – ansamblu cvadruplu de roti (nu doar roata dubla) si transmisie prin lant a miscarii de rotoatie pentru inaintarea in masa produsului de evacuat.

a) Snecuri maturatoare de uz industrial intensiv

Oferim cea mai fiabila gama de snecuri maturatoare de uz industrial intensiv, cu capacitatea de pana golire copleta de pana la 800m3/h (echivalent la 600t/h@750kg/m3), pentru silozuri cu diametre pana la 42,00m.

Snecurile maturatoare de uz industrial, sunt prevazute cu spire de min. 3,00mm grosime si 270mm diametru, pot avea motorizarea si reductorul de antrenare a snecului la interior sau in canalul de sub siloz, fiind echipate cu roti robuste, transmisie cardanica si reductor de antrenare a rotilor de inaintare in masa de produs.

Snecurile maturatoare permanente de uz industrial pot fi echipate cu senzori de parcare, perii din PVC pentru maturatoare completa fixata pe capota regulatoare de flux si alte accesorii.

b) Snecuri maturatoare portabile

Sunt in general cu capacitati ce nu depasesc 30t/h pentru cereale, lungimea acestora fiind de pana la 8,00m, astfel se preteaza a fi utilizate doar pentru silozuri ce nu depasesc 16,00m diametru, fara cerinte de golire rapida si nerecomandate pentru multiple goliri anuale.

Snecurile maturatoare portabile pe care le oferim au diametrul spiralei de 133mm, roata de capat de 150mm diametru, suport central pentru fixare, reductor si motor electric de actionare de pana la 2,20kW/400V, finisaj vopsit si se livreaza in tronsoane asamblabile pentru manipulare usoara prin usa silozului.

c) Snecuri maturatoare permanente – pentru uz normal

Gama de capacitati de snecuri maturatoare permanete de uz normal pe care o oferim, asigura golirea completa la debite de pana la 80 tone/ora, printr-o echipare cu reductoare si motoare de pana la 7,5kW/400V, pentru silozuri pana la 20,00m diametru.

Robustetea echipamentelor pe care le comercializam, doar de fabricatie UE, pentru astfel de snecuri maturatoare permanente de uz normal, se poate observa prin echiparea cu ansambluri de roti de capat – ansamblu cvadruplu de roti (nu doar roata dubla) si transmisie prin lant a miscarii de rototie pentru inaintarea in masa produsului de evacuat.

CONTACTEAZĂ-NE:

    Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.